1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer
 

Beeldmateriaal

 

Heel wat personen en organisaties ontwikkelen beeldmateriaal dat op een leuke manier bijdraagt aan een cultuur voor inclusie. Hieronder een greep uit het ruime aanbod.

 

The art of the imperfect

Phil Hansen laat zien hoe zijn beperkingen hem uitdaagden om nieuwe mogelijkheden te zoeken.

 The art of the imperfect

Broken Escalator

Mooie metafoor voor vastdenken ...

 Broken escalator

The power of words

The power of words

Beroepskracht met een beperking

Jo Portois werkt als IT'er in de lagere school Sint-Clemens in Hoeilaart. Hij bewijst elke dag opnieuw dat leraren met een beperking perfect kunnen meedraaien op school.

 Lesgeven in een rolstoel.

A single story

Onze levens bestaan uit vele overlappende verhalen. Schrijfster Chimamanda Adichie vertelt hoe zij haar authentieke stem vond en waarschuwt voor misvattingen.

 Chimamanda Adichie: Het gevaar van een enkel verhaal

Giles Duley: When a reporter becomes the story

Giles Duley toont de kracht van inspirerende verhalen... Hij geeft mensen een stem. Hij vertelt over het verhaal van anderen, en van zichzelf...

  When a reporter becomes the story. 

Studeren met een functiebeperking

In 'studeren met een functiebeperking' vertellen studenten uit Nederland over hun studieloopbaan en de moeilijkheden die ze ervaren, over ondersteuning en redelijke aanpassingen die ze krijgen, over reacties van medestudenten en docenten op hun beperking, over het studentenleven,… en over de toekomst.

  Studente Marloes vertelt over studeren met haar functiebeperking dyslexie.
  Student Mathijs vertelt over studeren met een fysieke beperking. 

Iets aan de HANd?

De film ‘Iets aan de HANd?’ toont dat een actieve houding van studenten met een functiebeperking een positief effect heeft op het succesvol doorlopen van een opleiding.

 Iets aan de HANd?

Supporting students with a disability on professional courses

In deze film komen 3 studenten aan het woord over hun ervaringen in het hoger onderwijs, de moeilijkheden die ze hebben overwonnen en de ondersteuning die ze kregen.

  Supporting students with a disability on professional courses.  

Studeren met Dyslexie aan Universiteit Gent

De documentaire brengt het verhaal van jonge professionals met dyslexie die hun studies aan de universiteit volbrachten en boeiende carrières uitbouwden. Ze getuigen over de obstakels uit hun studententijd.

  Studeren met Dyslexie aan de Universiteit Gent.Heb jij een goed voorbeeld vanuit jouw onderwijsinstelling en wil je dit graag delen.  Contacteer ons op info@siho.be

 


Vragen of reacties? Laat het ons weten