U bent hier

Publicaties

Het SIHO ontwikkelt leidraden en materialen om inclusief hoger onderwijs in de praktijk om te zetten en de positieve beeldvorming te bevorderen.

TZALWEL

Studenten met een beperking getuigen in korte filmpjes over hun ervaringen, dromen en ambities. Een documentaire bundelt de verschillende getuigenissen.

BReeDBeeLD

Deze e-tool bevordert inzicht in meer realistische, correcte en niet-stereotype beeldvorming van mensen met een beperking. 

Studenteninspraak onbeperkt 

Het charter beschrijft 10 strategieën om de werking van studentenraden meer inclusief en toegankelijk te maken. 

Leidraad universeel ontwerp

De leidraad universeel ontwerp van beleid naar praktijk biedt richtlijnen om universeel ontwerp in het beleid en de praktijk te verankeren.  

Mobility Portraits

Het SIHO en LINK ontwikkelden portretten over internationale mobiliteit. Studenten getuigen over hun ervaringen.

Ondersteuningsmodel inclusief hoger onderwijs

De leidraad 'ondersteuningsmodel inclusief hoger onderwijs: van beleid naar praktijk' biedt handvatten voor de instellingen hoger onderwijs.

Guide Universal Design

The guide 'Universal Design' provides specific and useful tips and tricks for teachers and service employees to implement universal design principles in practice, immediately and effectively 

Leidraad stage

Deze leidraad biedt een overzicht van relevante regelgeving, richtlijnen, materialen en inspiratie om het beleid en de ondersteuning op stage te optimaliseren.

Bijdragen nieuwsbrief

Het SIHO publiceert verdiepende bijdragen in zijn maandelijkse nieuwsbrief. Hier vindt u een overzicht van verdiepende bijdragen.