Studeren in het hoger onderwijs kan een uitdaging vormen. Aan de hogescholen en de universiteiten bestaan er heel wat ondersteuningsmogelijkheden. Ontdek hier het aanbod en tips om de overstap naar het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt voor te bereiden.

Ondersteuning in het hoger onderwijs

Nood aan meer tijd op een examen, digitaal cursusmateriaal een doventolk? Ontdek het ondersteuningsaanbod van hogescholen en universiteiten.

Fiches studeren met een beperking

Het SIHO ontwikkelde fiches van vaak voorkomende beperkingen in het hoger onderwijs. Elke fiche bespreekt facts & figures, aandachtspunten en tips.

Je overstap naar het hoger onderwijs voorbereiden

Een goede voorbereiding is van belang. Je vindt hier een vragenlijst die je kan ondersteunen om de overstap gericht voor te bereiden.

Je overstap naar werk voorbereiden

Op zoek gaan naar een job brengt heel wat vragen met zich mee. SIHO ontwikkelde een informatiefolder en vragenlijst om alvast zelfzeker te solliciteren.

MoodSpace

MoodSpace is a place for students. Packed with reliable information, tips and self-help tools to tackle emotional problems or to help you study confidently.

Roadmap

Roadmap is an online, interactive and personalizable guidance tool that supports students with autism spectrum disorder (ASD) within higher education.

Book-a-Book

Met de applicatie Book-a-Book, stelt het SIHO op eenvoudige wijze digitale tekstbestanden van handboeken beschikbaar aan studenten met een functiebeperking in Vlaanderen.