Open call - deel jouw ervaringen

Depressie, angst en andere psychische klachten komen veel voor onder studenten, maar ze zijn vaak een verborgen onderdeel in het hoger onderwijs. Deel je ervaringen om andere studenten te laten zien dat ze niet alleen zijn.

In opdracht van viceminister-president Ben Weyts ontwikkelt het SIHO een centraal platform mentaal welbevinden.

Het doel van dit platform is om elke student een boost te geven door informatie, bewustwording, tips & tools over psychische gezondheid aan te bieden. Het centraal platform zal onder meer e-health-tools en een toolbox met interessante bronnen en getuigenissen van studenten bevatten. Het platform wordt in december 2021 gelanceerd.

Momenteel zijn we op zoek naar studenten die hun ervaring willen delen als getuigenis in video's van 2 minuten en/of in podcasts: Hoe was het om je studie en je mentaal welbevinden te managen? Hoe heeft jouw hogeronderwijsinstelling je ondersteund? Hoe hebben je vrienden en familie jou geholpen? Wat zijn jouw tips en tricks? Wat ging goed? Wat ging minder? Specifiek zijn we zeker ook op zoek naar input rond thema's als angst, stress, depressie, eenzaamheid, eetstoornissen, middelengebruik, motivatie & veerkracht, gender & seksualiteit, slaap, suïcidaliteit, zelfverwonding.

Zowel de video’s als de podcasts worden geproduceerd door een professionele filmmaker in een coronaproof setting in de periode juli 2021 - september 2021. Ons -team verplaatst zich flexibel in Vlaanderen en Brussel.

De video's en podcasts zullen worden gedeeld met een breed publiek en in het platform worden geïntegreerd. Studentenverenigingen en hogeronderwijsinstellingen zullen dit platform via verschillende kanalen aan studenten kenbaar maken. Dit is dus jouw unieke kans om andere studenten te laten zien dat ze niet alleen zijn.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Valérie Van Hees om je interesse en motivatie kenbaar te maken: valerie.vanhees@siho.be - Coördinator SIHO - 0474 39 18 38