Studeren in het hoger onderwijs kan een uitdaging vormen. Aan de hogescholen en de universiteiten bestaan er heel wat ondersteuningsmogelijkheden. Ontdek hier het aanbod en tips om de overstap naar het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt voor te bereiden.

Ondersteuning in het hoger onderwijs

Nood aan meer tijd op een examen, digitaal cursusmateriaal een doventolk? Ontdek het ondersteuningsaanbod van hogescholen en universiteiten.

Meer lezen

Fiches studeren met een beperking

Het SIHO ontwikkelde fiches van vaak voorkomende beperkingen in het hoger onderwijs. Elke fiche bespreekt facts & figures, aandachtspunten en tips.

Meer lezen

Je overstap naar het hoger onderwijs voorbereiden

Een goede voorbereiding is van belang. Je vindt hier een vragenlijst die je kan ondersteunen om de overstap gericht voor te bereiden.

Meer lezen

Je overstap naar werk voorbereiden

Op zoek gaan naar een job brengt heel wat vragen met zich mee. SIHO ontwikkelde een informatiefolder en vragenlijst om alvast zelfzeker te solliciteren.

Meer lezen

MoodSpace

MoodSpace is een plek vol betrouwbare info, tips en zelfhulp om emotionele problemen het hoofd te bieden en (veer)krachtig te studeren.

Meer lezen

Roadmap

Roadmap is an online, interactive and personalizable guidance tool that supports students with autism spectrum disorder (ASD) within higher education.

Meer lezen

Book-a-Book

Met de applicatie Book-a-Book, stelt het SIHO op eenvoudige wijze digitale tekstbestanden van handboeken beschikbaar aan studenten met een functiebeperking in Vlaanderen.

Meer lezen