Open call - Inspireer studenten, docenten en beleidsmakers met jouw verhaal

Studeren in het hoger onderwijs kan uitdagend zijn. Een andere thuistaal, cultuur, een werksituatie, zorg voor een familielid of een beperking kunnen soms voor extra uitdagingen zorgen. Voor de Systeembrede analyse Vlaanderen 2022-2023: Inclusie, differentiatie en diversiteit werken we mee aan de ontwikkeling van een toolbox die goede praktijken op vlak van inclusie en diversiteit bundelt. We zijn op zoek naar inspirerende verhalen.

Deel jouw ervaringen in 2 minuten video's

Voor die toolbox vinden we het fijn als je ons als student ook nog éven wil inspireren. Met jouw verhaal. Hoe is het om je studie te managen? Hoe helpen je vrienden en familie jou? Welke ondersteuning krijg je van jouw universiteit of hogeschool? Wat zijn jouw krachtbronnen, tips en tricks? Welke boodschap wil je uitdragen naar studenten en beleidsmakers?

Elk verhaal is waardevol. Op dit moment zijn ervaringen die verweven zijn met thema's gender, seksualiteit, migratie, vluchteling, jonge mantelzorger, een student met een beperking of als eerste in de familie een opleiding in het hoger onderwijs starten, bijzonder welkom.

De twee minuten video’s produceren we met een professionele filmmaker in de periode september-oktober 2023. Ons team verplaatst zich flexibel naar jou toe.

De video's worden gedeeld met een breed publiek en op de websites van de partners geïntegreerd. Ze zullen ook ingezet in docententrainingen. Dit is dus jouw unieke kans om beleidsmakers, docenten en studenten te inspireren over de meerwaarde van inclusie en diversiteit.

Wil jij ons inspireren? Dat kan nu. Morgen ook, maar als het kan het liefst nog vandaag. Zo maken we de toolbox tot een inspirerende box, ook voor en door studenten. Neem dus gauw contact op met ons om je interesse en motivatie kenbaar te maken via valerie.vanhees@siho.be of 0474 39 18 38.

Maak kennis met Omar

Video

Maak kennis met Aysema

Video