Dragon Professional werkt via spraakherkenningssoftware met ‘deep learning’ technieken, waarbij de gesproken tekst automatisch uitgetypt wordt.

Audacity is een gratis en gebruiksvriendelijke audio-editor en recorder. Met de software neem je geluid op en bewerk je bestaande audio-bestanden.

ClaroRead Pro biedt op verschillende manieren ondersteuning bij het lezen en het schrijven. Zo leest het o.a. alle tekst op het scherm voor.

Sonix zet audio en video automatisch om in tekst. Via spraak-naar-tekst algoritmes converteert Sonix audio snel naar een accuraat transcript, dat makkelijk gedeeld en bewerkt kan worden.

ReadSpeaker TextAid is compenserende (voorlees)software en geeft ondersteuning aan personen met dyslexie of andere lees- en spellingsproblemen.

De online vertaaldienst DeepL vertaalt volledige bestanden met behoud van de oorspronkelijke opmaak voor maximale tijdsbesparing.

Kurzweil is compenserende software voor lees- en schrijfproblemen zoals dyslexie.

Alinea is compenserende (voorlees)software en geeft ondersteuning aan personen met dyslexie of andere lees- en spellingsproblemen.

SprintPlus is een voorleesprogramma dat kinderen, jongeren en volwassenen met lees-, schrijf- en spellingsproblemen helpt met lezen en schrijven.

Via spraak-naar-tekst algoritmes converteert Amberscript audio en video snel naar een accuraat transcript, dat makkelijk gedeeld en bewerkt kan worden via de bijhorende online tekstverwerker.