Werk mee aan de validering van de online zelftest mentaal welbevinden

In opdracht van Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts ontwikkelt het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO) een centraal platform mentaal welbevinden. Het doel van dit platform is om elke student een boost te geven door informatie, bewustwording, tips & tools over psychische gezondheid aan te bieden.

Het centraal platform zal e-health-tools en een toolbox met interessante bronnen en getuigenissen van studenten bevatten. Op vraag van studenten zal het platform ook een online zelftest ‘mentaal welzijn’ bevatten zodat studenten op een eenvoudige en anonieme manier feedback kunnen krijgen over het eigen psychisch functioneren. De zelftest wordt ontwikkeld door professor dr. Ronny Bruffaerts, hoofd van het Center for Public Health Psychiatry (KU Leuven), in nauwe samenwerking met onderzoekers van Universiteit Gent (Maarten Vansteenkiste, Katrijn Brenning, Alexis Dewaele, Gwendolyn Portzky, Eva Dejaegere), Vrije Universiteit Brussel (Imke Baetens), KU Leuven (Patrick Luyten, Laurence Claes), Thomas More (Tom Van Daele) en Valérie Van Hees (SIHO).

De ontwikkeling van de zelftest zit in de laatste fase: het afnemen van de zelftest en twee bijbehorende vragenlijsten waaruit de vragen van de zelftest werden geselecteerd bij een grote groep studenten, laat het onderzoeksteam toe om de zelftest te valideren en een persoonlijk feedbackrapport te ontwikkelen op maat van studenten. Dit is dus jouw unieke kans om aan de ontwikkeling van de zelftest mee te werken. Voor het beantwoorden van de zelftest en bijkomende vragenlijsten rond emotionele welbevinden en de psychologische basisbehoeftes hebben we slechts 20 minuten van je tijd nodig. Dit gebeurt natuurlijk vrijwillig en anoniem. Lees de bijhorende informatie aandachtig voordat je de vragenlijst invult. Meer informatie over het project kan je vinden op www.siho.be.

Heb je vragen of opmerkingen dan kan je terecht bij Ronny Bruffaerts (professor KU Leuven - ronny.bruffaerts@uzleuven.be) of Valérie Van Hees (coördinator SIHO - valerie.vanhees@siho.be).